BIOGRAFI

Med stor utstrålning och fantastisk röst kan Mia röra dig till tårar med en vacker Powerballad, samtidigt kan hon få dig att trilla baklänges med en rivig rocklåt.

MUSIKALISKA ERFARENHETER
Föddes med guld i strupen i Ånge den 3e Augusti.
Intresset och talangen för sången och artisteriet kom från både mamma Elisabeth med en joddlande mormor Alice som fick sitta i timtal med Mia itelefon för att lära henne joddla och med en revyspelande/stämsångs familj alá”sound of music” på Pappas sida. Pappa "Stickan" spelade trummor och sjöng ochturnerade rätt mycket när Mia var liten vilket gjorde att låten ”Pappa komhem”(Brevet från Ellinor) var en favoriterna. Men det var ändå mamma Elisabeth somsjöng och uppmuntrade Mia och fick henne till det hon är idag.
Bodde i Härnösand mellan 7-12 års ålder. Flyttade till Sveriges minsta Katrineholm som ligger i Hamrånge norr omGävle där familjen bor kvar än idag. När det var gymnasiedags så bar det avtill Musiklinjen i Uppsala med sång som huvudinstrument men teterstudier fanns det också plats för. Året efter gymnasiet flyttade Mia till Malung för studier på Rockgymnasiet. Där blev hon kvar i treår, spelade huvudroll i musikal samt sjöng i olika band och konstellationer.
Mia är bosatt i Stockholm sedan 11 år tillbaka och bor tillsammans medsambon Henrik och lilla vovven Rocky i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.


REDNEX
Efter ett år i Stockholm blev Mia tillfrågad att bli Rednex frontfigur och lead sångerska. 1998-2001 turnerade Mia intensivt i Tyskland/Österrike/Schweiz och även i Sverige med Rednex.
De låg etta i nio veckor på tysklands singellista, sex veckor i Österrike och tre veckor i Schweiz med låten ”Spirit of the hawk” "Spirit of the Hawk" sålde över en miljon singlar i Tyskland.
Vilket resulterade till fyra guldskivor och en platina skiva (som blev dubbel platina efter utdelning).
Rednex vann också en tysk grammis som Mia mottog under stort jubel.
"Bästa internationella akt"

De andra nominerade var bl.a.: Anastacia, Britney Spears och Bon Jovi.
Tiden med Rednex bestod av framträdanden för miljontals människor, TV, Video, Radio, studioinspelningar och massor av intervjuer.
Detta har gjort Mia startklar för det mesta.


FAME FACTORY
Våren 2003 medverkade Mia i den kritiker rosade TV-serien Fame Factory och tog sig direkt till final med sina höga poäng som ledde till en andraplats delad med den slutgiltige vinnaren Anders Johansson.
Fame Factory utvecklade Mia till soloartist.
Mia har medverkat på flertalet av Fame Factorys samlings CDs/DVD.
JAN JOHANSEN
2003 frågade Jan Johansen om Mia ville medverka som duettpartner På albumet ”X my heart” med låten "X my heart" Albumet innehåller även duetter med både Jill Johnsson och Pernilla Wahlgren.


OFFICIELLA VM-LÅTEN
”Det är tjejernas tur i år” eller ”Gula & Blå” skriven av Niclas Wahlgren/Tommy Ekman/Christer Sandelin.
Mia fick den stora äran att inför tjejernas Fotbolls-VM –03 framföra den officiella WM låten.
Tjejerna tog silver och firades i Kungsträdgården i Stockholm på TV4 där Mia framförde låten.
Det blev också framträdande på fotbollsgalan i TV4 det året, låten hamnade på Svensktoppen och nådde plats åtta på singellistan.


SUPERSTAR
Mias egna singel hamnade på plats nummer fyra på singellistan samtidigt som "Gula & Blå" singeln.


MERRYGOLD
Började sjunga i den malmöitiska gruppen Merrygold 2004 och har sedan dess spelat in ett album 2006 och nyligen släppt en singel. Mia hoppade av bandet januari 2007 för att satsa på solokarriär. De har en ny sångerska nu men det är MIA som sjunger på skivan.
Lyssna på Mia och Merrygold www.myspace.com/merrygold


DIVAS OF ROCK
Mia och Martina Edoff som kör en rykande het rockshow. www.myspace.com/divasofrock


LADY B GOODE
Tog över leadsången och fronten i tjejbandet Lady B Goode (covers) fr o m hösten 2007.


MIA & SOPHIE
Tjejduo som kör allt från partyrock till ballader www.miasophie.se från 2008
FÄLTARTIST
Mia är aktiv FÄLTARTIST och har varit på 5 utlandsmissioner (läs mer på www.faltartisterna.se). Fler Fältartister är bl.a. Linda Bengtzing, Magnus Bäcklund, Micke Tornving, Henrik Hjelt, Orup, Jill Johnsson, Stefan Sauk, Henrik Schyffert, Nanne Grönwall osv.